Nytter det?

Du spørger måske dig selv om det nytter noget at give penge til Hjælpeaktionen. Svaret er ja, det gør det. Her er eksempler på hvad nogle af pengene fra de sidste års hjælpeaktion er gået til.

 

I 2016 har HJÆLPEAKTION bl.a. støttet:

haiti matthew

 

Jordskælv i Haiti 

I oktober 2016 blev Haiti ramt af et stort jordskælv. I mange uger efter var der stor mangler på mad og rent drikkevand. ADRA kunne med støtte fra Hjælpeation uddele akut og livsvigtig nødhjælp i flere af de hårdest ramte områder.

serb2

 

Flygtningekrise i Europa

Tusindvis af flygtninge søgte i løbet af 2016 til Europa - på flugt fra krig, fattigdom og naturkatastrofer. ADRA stod klar med nødhjælp og modtagelsescentre i både Slovenien, Slovakiet og Grækenland.

 

dry

 

Tørke i Zimbabwe

En meget kraftig El Niño skabte i 2016 tørke i store dele af det sydlige og østlige Afrika. I et samarbejde med netværkspartnere og lokale kirker har ADRA Zimbabwe uddelt madrationer med  50 kg majsmel, 3,75 liter madolie, 10 kg tørrede søde bønner og 1 kg salt.

 

I 2015 støttede HJÆLPEAKTION bl.a.:

  • Kampen mod ebola i Liberia og Sierra Leone med 154.595 kr.
  • Mange er blevet drevet på flugt af Boko Harams hærgen i Nigeria. HJÆLPEAKTION støttede maduddeling til flygtningene med 60.559 kr.
  • Kvindegruppe i Senegal, som arbejder med hiv/aids-program, med 143.573 kr.
  • Drift af informationscentre for flygtninge i Serbien og BosnienHerzegovinia med 193.610 kr.
  • Transport af tøj, tæpper og telte til fattige i Østeuropa og vinterpakker til Rusland med 135.012 kr.

Hospitalsudstyr

Heri hospitalet ligger i Tanzania tæt på grænsen til Burundi i den mindst udviklede del af landet med ringe adgang til lægehjælp.

HJÆLPEAKTION støttede hospitalet med 71.434 kr.

 

Oversvømmelse

Ofrene for en stor oversvømmelse i Serbien og Bosnien-Herzegovina i 2014.

HJÆLPEAKTION støttede med 154.533 kr.

 

Flygtningelejr i Rwanda

En congolesisk flygtningelejr i Rwanda havde et behov for skolematerialer.

HJÆLPEAKTION støttede med 25.846 kr.

 

Krigen i Sydsudan

I 2014 skabte krigen i Sydsudan mange flygtningelejre både internt i landet og i nabolandene. Behovet for brønde, vaske, sæbe, latriner, tæpper og myggenet til flygtningelejre i Sydsudan og Uganda var stort.

HJÆLPEAKTION støttede med 62.335 kr. 

 

Tørkekatastrofen på Afrikas Horn

Over 4 millioner mennesker udsat for sult, og mange hundrede tusinde døde som følge af manglen på vand og mad. ADRA fik del i midlerne fra TV2s og DRs fælles indsamling og lagde desuden 1 million kr. oveni for at redde liv.

HJÆLPEAKTION støttede med 108.000 kr.

 

Kraftige mudderskred i Mount Elgonregionen

I det østlige Uganda efterlod mudderskredet tusindvis hjemløse. Mere end 1.500 huse blev ødelagt af det tunge mudder og over 50 mennesker omkom. ADRA distribuerede fødevarer samt presenninger, kogegrej, tæpper og myggenet.

HJÆLPEAKTION støttede med 115.000 kr

 

Oversvømmelser i Pakistan

Pakistan blev igen ramt af oversvømmelser, som berørte over 5 millioner mennesker. Tusindvis måtte forlade deres hjem, og mange afgrøder blev ødelagt. Der var stor mangel på rent drikkevand og mad, samt telte og hygiejneartikler. ADRA etablerede et mobilt sundhedsteam bestående af læger, sundhedsplejersker og ambulance.

HJÆLPEAKTION støttede med 126.000 kr.

 

Oversvømmelser i Sydsudan

En kraftig oversvømmelse ramte Ulang distriktet i Sydsudan, og skoler, huse og brønde blev oversvømmet. Mange børn har lidt meget pga oversvømmelserne. Mad og tøj er blevet distribueret og brønde renset og renoveret, så folk kan få rent drikkevand igen.

HJÆLPEAKTION støttede med 100.000 kr.

 

Flygtninge i Congo

Titusinder af børn og familier er flygtet fra rebeller i DR Congo til Uganda og Rwanda. Gennem ADRA hjælper vi tusinder af familier der er flytet, og som har brug for vand, mad, køkkenudstyr, soveunderlag, tæpper, telte og presenninger for at kunne overleve.

HJÆLPEAKTION støttede med 120.387 kr.

 

Østeuropa

Mange ekstremt fattige familier i Polen har modtaget tøj og hjælp fra HJÆLPEAKTION.

HJÆLPEAKTION støttede i 2015 med 69.300 kr